Sounion ligger utmed kusten strax utanför Atens riviera, du når det enkelt med bil eller buss för de som önskar. Min egna erfarenhet är att hyra bil, en enorm frihet att ta er dit ni vill och upptäcka små orter man aldrig hade sett annars. Sounion ligger högt upp på en kulle med havet nedan, en oerhört vacker plats med Templet av Poseidon ståtligt blickandes ut över havet. Det kostar några euro att gå in på området men det är det värt, ett tips är att bära fotvänliga skor då det är kuperad mark samt att säkerheten för småbarn är obefintlig så håll koll på era barn.

Har man möjlighet skall man besöka denna plats runt 18.00 tiden för att se den vackra solnedgången. Blir man lite sugen på något att äta eller dricka finns en taverna intill. Vägen ut hit via Paleo Faliro, Glyfada och Voula är väldigt vacker bara den och ta gärna med er handduk då ni passerar flertalet stränder på vägen. Kör försiktigt och ha en underbar dag.