Har ni någonsin funderat på att hyra en bil i Grekland? Kanske är ni nyfikna på landsbygden och att få upptäcka alla små mysiga byar? Då tycker jag absolut att ni skall hyra just en bil, men se till att ni är försäkrade och så även bilen. Hyr från en auktoriserad firma så ni kan känna er säkra. När det gäller bilkörning i grekland så är den ganska så hektisk och minst sagt hysterisk men har man lugnet i behåll och inte stressar går det bra.

Vi här på GoToGreece brukar ta bilen från Sverige på somrarna till Grekland och på det sättet har vi också sett det mesta utav fastlandet vilket är helt fantastiskt. Så många underbara platser vi har sett som vi aldrig skulle ha upptäckt annars och så härliga människor vi har stött på. Dock kan det kosta på en del då bensinen stundtals är dyrare där än i Sverige samt att det är vägtullar på de större vägarna, men i gengäld är det också mycket bra vägar man betalar för. När det gäller småvägarna är det med skräckblandad förtjusning man kör ibland, det kan vara mycket branta backar och djupa dalar men också en hissnande utsikt. Vi kommer aldrig glömma när vi hade en färja att passa i Piraeus, Aten och hade nyss kommit av båten från Italien och var nu högst upp i Igoumenitza, norra grekland.

Vi var tidsoptimistiska och trodde att 6 timmar ner till Aten skulle räcka gott!!! Ja, i vanliga fall med rätt väg och flyt i trafiken. Tji fick vi då vi lyckades att irra oss in på en bergsväg istället och inte alls den stora väg vi skulle följa. Vi såg inte havet på många timmar och det var endast berg och djupa dalar, paniken att inte hinna var där och likaså hungern. Man hade ju inte heller någon lust att få bensin stopp uppe på toppen så man hade stenkoll på när nästa bensinstation kom. Vill tillägga att när det är dags att tanka i grekland så kör man fram bilen till den pump man skall ha och väl där får du all hjälp du vill ha. De tankar åt dig, putsar fönster mm vilket är en kanonbra service. Det var liksom ingen mening att gasa på när vi väl efter några timmar uppe bland bergen var ute på motorvägen, det kan stå en dyrt i böter samt inte värt att riskera livet för.

Så vi gled in på Piraeus precis 19.00 och ser färjan som precis lämnat! Den sista för dagen. Nu stod vi på Piraeus med bilen som var sprängfylld med packning, presenter till familjen och 2 tonåringar i baksätet. Det vara bara att gilla läget och stanna i bilen tills 07.00 på morgonen. En natt jag inte kommer att glömma i ett stekhett Piraeus. Kan säga att man var riktigt glad när morgonen kom och det bar iväg ut på ön Aegina.

När man bilar till Grekland eller bara i Grekland är man med om många äventyr och det gäller att ha huvudet på skaft, men all den erfarenhet och upplevelse man får ut av detta är helt fantastisk. Så ha med dig körkort och upptäck ett nytt Grekland! Glöm inte att ta det lugnt bara.