Vem av er har inte smakat på den gudomligt goda Grekiska vitlökssåsen Tzatsiki? En kall sås som går ihop med grillat, stekt kött och grönsaker. Hur man gör en god Tzatziki, skall ni få veta nu.

Ingredienser:

  • 2-3 vitlöksklyftor (pressade)
  • 1 liter naturell yoghurt, finns i burk numera som grekiska yoghurt
  • 1 skalad gurka som rivs på rivjärn. Ett tips här är att riva på en kökshandduk, man vrider kökshandduken med raspet i och får då ut det mesta utav vattnet i gurkan
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • salt och svartpeppar

Hur gör man:

Pressa vitlöksklyftorna. Häll yoghurten i en bunke och lägg ned vitlöksraspet, den rivna gurkan, olivoljan, vinäger, salt och peppar. Blanda runt väl. Täck med en plastpåse och ställ i kyl, gärna ett dygn innan förtäring. Serveras till grillat, stekt och även grönsaker. Fantasin sätter inga gränser, gott till det mesta.

Smaklig måltid eller Kali Orexi som vi säger i Grekland.