Pictures belong to Thessaloniki Walking Tours

Historisk vandring i Thessaloniki

Detta är en arkitektonisk och historisk vandring i östra delen av staden, längs B. Olgas street, som syftar till att ansluta stadens historia med sin mikrohistoria på ett trevligt men väl dokumenterat sätt. Villor, varav många vi besöker ger upphov till att berätta spännande berättelser om sina ägare, berättelser som ofta nog skakade samhället i Thessaloniki och spelade en nyckelroll i utformningen av en kulturell mångfald i samhället.

Medan vi promenerar Queen Olga gata, kommer vi att försöka närma oss det senaste kosmopolitiska förflutna, eftersom detta återspeglas i de eklektiska arkitektoniska byggnader, som en gång var hem för rika köpmän, den Doenmes i Thessaloniki. Många av dessa hus är nu plats för offentliga tjänster, utbildningsinstitutioner, gallerier och konstgallerier. Men ingen av de fascinerande berättelser i samband med dessa hus, raderas från stadens kollektiva minne.

Från Villa Allatini, som var residens för Abdul Hamid II, även kallad röd Sultan, Villa Bianca, som inhyste den mest rörande kärlekshistorian, och från Villa Mordoch, som användes som poli till den unika skönheten i Villa Kapantzis, som upplevt en riktigt turbulens i det förflutna, dessa hus besöks utav Thessalonikis invånare och besökare med en underbar, atmosfärisk förflutet.

Kontakt

Klicka HÄR för kontakt med oss angående bokning! !