Varsågod och kliv in i det grekiska paradiset!

Mer genuint än så här kan det knappast bli. Ett paradis i Saroniska ö-världen! Så fort du kliver av färjan möts du utav vitkalkade hus och smala gränder.

Vattnet på Agistri är helt kristallklart och alldeles blått, ett riktigt paradis. Tempot går ner omedelbart och du har semester. Här kan du verkligen koppla av, gör det och njut.

Agistri är en ganska liten ö, men det finns det du behöver för en härlig semester. Här lever greker sida vid sida, av de turister som hittat hit. Många är vi som återvänder och själva namnet Agistri, det betyder ”fast” på grekiska. man fastnar lätt på denna vackra ö. Det går ingen charter hit, utan hit flyger man reguljärt till Aten och tar färjan direkt. Här går livet sin gilla gång. Här har du det genuina Grekland.

Så är det ett genuint Grekland du söker blandat med total avkoppling och sköna bad…ja, då är det hit du skall åka.

Detta är en pärla vi återvänder till varje sommar!

Hit kommer man med Flying Dolphin från Piraeus eller vissa turer med den stora färjan Hellenic Seaways. Från Piraeus tar det ca 55 minuter. Flying Dolphin utgår ifrån Milos på Agistri och går flera gånger per dag om man nu vill ta en liten tur till Aegina.

Åker man ifrån Aegina stad, så går även den lilla båten Agistri Express intill hamnpromenaden. Den tar ca 10 minuter och stannar både i Skala och Milos, dock går den inte så ofta. Kolla upp båttider en extra gång.

Det finns ett antal hotell på ön och många av dom har en mycket hög standard. De flesta ligger inne i byn, en del uppåt berget. Skala är den byn som är störst och mest turister på och Milos något mindre.

Stränderna är fantastiska och Skala Beach har dels en sandstrand som är mycket populär bland barnen och vid sidan är det blandat sand med sten. Det finns strandbarer och tavernor utmed stränderna och man kan bli serverad sin kaffe eller drink i solstolen direkt på stranden.

Det finns en del sofistikerade barer, diskotek och tavernor som håller mycket hög klass. Det är inte någon klassisk party ö, men precis lagom. Många kommer ut hit på helgerna för avkoppling och deras underbara stränder.

Det bor ca 1100 fast boende på ön året runt och det finns en liten skola, några kyrkor, mataffär, bageri och apotek. Agistri tillhör också Saroniska övärlden och är den minsta utav dom. Många Atenare har sommarhus här, men även tyskar och engelsmän. Denna ön har ingen typisk charter publik, utan hit hittar man och återvänder.

Det finns nästan inga bilar på ön, då de mesta färjorna hit ut är bilfria. Några enstaka dagar och turer har Hellenic Seaways färjor där du kan ta med bil. Här kan man enkelt cykla mellan Skala och Milos. Finns även möjlighet till hyra av moped här och det är ett smidigt sätt att ta sig runt, då vägarna är smala och trånga.

Man kan enkelt åka hit på dagsturer ifrån Aegina eller Piraeus.

Kommer snart.