Allmänt om Aten

Aten är huvudstaden i Grekland och har en befolkning av 4,2 miljoner människor.

Aten är ju en stad som man antingen älskar eller hatar. Det är enormt stort, lite smutsigt och hysteriskt med folk men också en otroligt vacker stad när man väl lär känna den. Vi älskar den, älskar pulsen och människorna. Här är det aldrig stängt, staden är igång dygnet runt.

Det arkeologiska blandas med det moderna i en härlig blandning. Har man aldrig varit i Aten, så bör man åka hit. Gillar man dessutom historia, ja då är det ett måste. Det tar aldrig slut med historia och kultur i just Aten.

Akropolis, det underbara templet på toppen som blickar ut över Aten, det måste man besöka och känna historiens vingslag.

Älskar man shopping, ja då har du kommit till paradiset. Finns hur mycket butiker som helst från budget till lyx, älskar du skor är utbudet enormt.

Plaka den gamla stadsdelen är otroligt charmig och genuin. Strosa runt där en dag, ät på någon utav tavernorna och bara njut av atmosfären.

Monastiraki med dess restauranger, turister och shopping blandat med antikens Grekland. En härlig kombination.

Syntagma Square med parlamentet ståtligt placerat vid den stora mötesplatsen. Här möts man och umgås, sitt ned med en kall kaffe ( Frappé) och beskåda.

Det finns hur mycket som helst att skriva om Aten. Vi har våran andra bas i Aten och det finns alltid något nytt att upptäcka. Alla dessa mysiga små barer, fantastiska tavernor och takrestauranger blandat med all antik historia och skatter. Aten är en väldigt speciell stad, som har något för alla smaker.

Fakta
Kommer snart.
Historia
Kommer snart.