Pictures belong to: GoToGreece.se

Katerini

Katerini är en lite större stad i norra Grekland. Den ligger ca 100 km ifrån Thessaloniki. Det bor ca 62 000 bofasta i Katerini. Det är en populär turistdestination, då Katerini ligger precis vid havet. Det finns även en hel del arkeologiska sevärdheter här.

Den antika staden Dion som är byggd 5000 år f.K, ligger ca 17 km ifrån Katerini stad. Slottet av Platamon har du i närheten utav Paralia Pantaleimonas , det ligger på en kulle högt över havet med strålande havsutsikt.

Stränderna Korinos, Paralia och Olympiaki Akti är väldigt populära bland grekerna och internationella turister.

Basen av berget Olympos och staden Litochoro har du på 20 km avstånd från Katerini. Till berget Olympos kan du köra bil ganska högt upp,väl där har du en enklare restaurang med en vidunderlig utsikt och har du andan uppe så har du vandring som väntar uppför berget. Klara dagar så sägs det att man skall kunna se till Aten från Olympos.

Vi har personligen stannat i Katerini ett flertal gånger under våra resor, då vi bilar ifrån Sverige. Vi stannar då i Paralia Katerini, ett typiskt turiststråk. Det finns allt och lite till på de gatorna, men väldigt trevligt i lagom doser.

Katerini stad är en väldigt fin stad med mycket shopping, om man gillar det.