Peloponnesos

De flesta som tänker på Grekland tänker på öarna och de vitkalkade husen. Men fastlandet har så mycket att erbjuda, inte minst historiskt sett. Peleponnesos är fantastiskt vackert och alla byar och städer har sin speciella charm, stränderna är lugna och sköna. Man märker inte av massturism här, vilket jag personligen tycker är skönt.

Peleponnesos består utav höga berg och djupa dalar med en otrolig grönska och ett blått hav som är oändligt, det är enastående vackert och en fröjd att bila på Peloponnesos. Här finner du även den antika teatern Epidavros samt Olympia, som är ursprunget till de Olympiska spelen. Peleponnesos har otaligt med kloster att besöka och vackra stränder, här har du det genuina Grekland.

Kommer snart.

Kloster på södra Peloponnesos

Dessa underbara kloster som dyker upp lite varstans, måste man bara besöka. De flesta är otroligt vackra och bebodda än idag. En väldigt rofylld plats och upplevelse. Tiden har stått stilla på dessa platser.

Dessa kloster som visas här ligger ifrån Korinthos mot Epidavros och utmed vägen. De är bebodda utav nunnor och man måste respektera klädseln. Du kan låna kläder för att dölja axlar och ben. Oftast har de någon form av försäljning av fina ikoner och kors. Väldigt vackra och rogivande platser.