Pictures belong to GoToGreece.se

Nafplion

Nafplion (Naphlion) är en utav de vackraste städerna i Grekland, tycker jag. Arkitekturen och alla små gränder påminner om Plaka i Aten. Vackra gamla byggnader omringade av ett blått hav.

Staden Nafplion var den första huvudstaden i modern Grekisk tid. Den är döpt efter Nafplios, sonen av Poseidon och hem för Palamidis den lokala hjälten ifrån det trojanska kriget. Han var även uppfinnare utav vikt och fyrar samt det grekiska alfabetet.

Nafplion är fullt utav restauranger, cafeér, hotell och utmärkt shopping. När det gäller klädmodet, så brukar Nafplion ligga ett steg före. Stranden har du inom 10 minuters promenad. I Nafplion odlar man apelsiner, de har ett mycket milt klimat vintertid.

Det finns många olika sätt att ta sig till Nafplion. Vi kör egen bil och ifrån Aten tar det ca 2,5 timma. Vägen är otroligt vacker med höga berg och djupa dalar. Det finns även ett tåg ifrån Aten som tar dig till Korinthos och därifrån går det buss. Det går även bussresor hela vägen ifrån Aten till Nafplion, från Atens Kiffisou stationen utgår dom ifrån.

Är du i Saroniska övärlden kan du ta dig till Methana med båt ifrån öarna. Det ligger längst söderut på Peloponnesos och därifrån är det kort väg att köra till Nafplion.

Om du skall besöka Nafplion över en dag, så ta dig tid och se gärna den antika teatern Epidavros som ligger i närheten.