Välkommen till den grekiska paradis ön!

Mer genuin ö än denna är svår att hitta idag. Ett paradis i den Saroniska ö-världen. Så snart du satt dina fötter på Agistris mark möts du utav vitkalkade hus och mysiga gränder. Man känner att det är en lugnare ö och man går in i semester känsla direkt…så njut av din tid på Agistri. 

Stränderna på Agistri har kristall klart vatten och en del med vit sand. Fantastiskt fina bad runt om ön och vid huvudgatan i Skala och Milos.

Agistri är ingen stor ö men det finns allt du behöver här. Små matbutiker, tavernor,apotek , lite shopping samt cafe. Här lever många greker året runt, en del kommer ut på helgerna. De flesta som varit på Agistri väljer att åka tillbaks varje år, vi är många som återvänder. Det är lätt att fastna för denna ö och den avkopplande stämning denna ö har. Livet går i lugn takt här…detta är det genuina Grekland!

Det går ingen charter hit, utan hit flyger man reguljärt till Aten. Det finns flera bolag som flyger till Aten och väl på flygplatsen där så finns det tåg, metro, bussar samt taxi du kan ta in till hamnen Piraeus där färjorna går till den grekiska ö-världen.

Så är det ett genuint Grekland du söker blandat med total avkoppling och sköna bad…ja, då är det hit du skall åka.

Detta är en pärla vi återvänder till varje sommar!

Hit kommer man med Flying Dolphin från Piraeus eller vissa turer med den stora färjan Hellenic Seaways. Från Piraeus tar det ca 55 minuter. Flying Dolphin utgår ifrån Milos på Agistri och går flera gånger per dag om man nu vill ta en liten tur till Aegina.

Åker man ifrån Aegina stad, så går även den lilla båten Agistri Express intill hamnpromenaden. Den tar ca 10 minuter och stannar både i Skala och Milos, dock går den inte så ofta. Kolla upp båt tider en extra gång!

Det finns ett antal hotell på ön och många av dom har en mycket hög standard. De flesta ligger inne i byn, en del uppåt berget i Skliri. Skala är den byn som är störst och mest turister på och Milos något mindre.

Stränderna är fantastiska och Skala Beach har dels en sandstrand som är mycket populär bland barnen och vid sidan är det blandat sand med sten. Det finns strandbarer och tavernor utmed stränderna och man kan bli serverad sin kaffe eller drink i solstolen direkt på stranden.

Det finns en del sofistikerade barer, diskotek och tavernor som håller mycket hög klass. Det är inte någon klassisk party ö, men precis lagom. Många kommer ut hit på helgerna för avkoppling och deras underbara stränder.

Det bor ca 1100 fast boende på ön året runt och det finns en liten skola, några kyrkor, mataffär, bageri och apotek. Agistri tillhör också Saroniska övärlden och är den minsta utav dom. Många Atenare har sommarhus här, men även tyskar och engelsmän. Denna ön har ingen typisk charter publik, utan hit hittar man och återvänder.

Det finns nästan inga bilar på ön, då de mesta färjorna hit ut är bilfria. Några enstaka dagar och turer har Hellenic Seaways färjor där du kan ta med bil. Här kan man enkelt cykla mellan Skala och Milos. Finns även möjlighet till hyra av moped här och det är ett smidigt sätt att ta sig runt, då vägarna är smala och trånga.

Länk: www.hellenicseaways.gr/en-gb

Man kan enkelt åka hit på dagsturer ifrån Aegina eller Piraeus.

Kommer snart.