Pictures belong to: GoToGreece.se

Milos (Megalochori)

Megalochori är den officiella huvudorten på Agistri. Milos är en liten söt by med förtrollande små vindlande gator där du kan se några av de äldsta husen på ön.

I centrum av Milos hittar du många tavernor och barer. På vägen som slingrar sig ner till havet, kommer du också att hitta ett litet urval av hotell som alla har en spektakulär utsikt från sina balkonger mot havet. Milos har en hamn som nu är ankomstpunkt för de Egeiska Flying dolphins, som kommer direkt från Atens hamn Piraeus till Agistri. Resan tar endast 45 minuter och öns egna Agistri Express gör även flera turer om dagen. Den stannar även i Skala

 

Limenaria

Från Limenaria har du en fantastisk panoramautsikt över öar nära Agistri. När du följer den vägen så kommer hisnande vyer att öppna sig för dig ut över det vackra blå havet.

Byn är helt befriad från hotell och skräniga barer, Limenaria är så nära du kan komma en typisk grekisk by. Byn har givetvis en egen liten kyrka, Agia Kyriaki som har funnits under många år. Utmed de små slingrande gatorna kan du njuta av de pittoreska husen med vackra trädgårdar, som gör att man får lust att flytta dit direkt. Stanna till vid byns enda taverna som har en gott rykte för att servera den allra bästa maten på ön. Den är mkt populär !

 

Metochi

Högt upp i bergen med utsikt över byarna Skala och Milos ligger Metochi. Byn har några av de äldsta husen som finns på Agistri. Metochi ligger vackert inbäddad i grönska med traditionella fritidshus, som är hem till både lokala och utländska besökare. Agistri är känd för sina tallskogar vars doft du kan känna på hela ön, men du kan också känna doften av vilda örter och blommor. Metochi är det perfekta stället för dig som tycker om att promenera och upptäcka den vackra naturen. Stillheten i bergsbyarna och de traditionella husen på ön tillsammans med den fantastiska utsikten till grannön Aegina och Peloponnesos samt obebodda öar gör att man återvänder till ön år efter år.

 

Skala

Skala är öns turistort där de flesta hotellen ligger. Dess centrum har ett stort urval av restauranger, kaféer, trendiga barer och stränder. Den sandiga kusten sveper sig kring Skala från hamnen och vidare. Barnfamiljerna njuter av de långgrunda sandstränderna.

Skala har en unik kombination av lugna platser för romantiska kvällar och livliga barer för den som vill ha lite mer action på semestern. På tavernorna hittar du en uppsjö av färsk fisk, Agistri är känd för sin goda bläckfisk. När den läggs på grillen, sprider sig den himmelska doften ! Det finns många restauranger och tavernor här. Skalas hamn är ankomstpunkt för alla färjor från Atens hamn Piraeus till Agistri och trafikeras också av öns egna Agistri Express flera gånger om dagen. Flying Dolphin stannar dock i Milos.

 

Skliri

Skliri ligger inom lätt promenadavstånd från Skala. Gömd bland doftande pinjeträd som ön är känd för, ligger Skliri med sin vackra kustlinje. En blandning av bostäder och hotell, hittar du på den här magiska delen av ön. Skliri är känt för sina tavernor i toppklass där du kommer att uppleva fantastisk mat tillsammans med fantastiska vyer. Kan rekommendera, Hotell Kekrifalia som ligger här och har en utsökt restaurang.