Allmänt om Hydra

Hydra är ett paradis för vandrare. Det finns otaligt med vandringsvägar att utforska. Du stöter på pittoreska hus och klostret av Profeten Elias där du dessutom har en fantastisk utsikt. Temperaturen på Hydra är behaglig året om och landskapet är varierat. Den vackraste årstiden, är dock våren.

På Hydra är man aldrig långt hemifrån, så de flesta tar sig fram till fots. Åsna går att hyra för den som inte kan eller orkar gå. Till stränderna går det taxibåt från Hydras hamn. Länk: www.hydradirect.com/travel-information/transport-on-hydra/taxis

Till Hydra åker man för avkoppling och dess vackra natur. Otaliga är de konstnärer som funnit inspiration här, i det vackra landskapet.

På Hydra kan du bo på lyxhotell till de mer enklare hotellen. Priserna kan vara något högre här, än på andra öar. Det bästa är att boka i förväg.

Precis som på grannöarna Poros och Spetses finns det bara en by på Hydra och den heter Hydra stad. Det mesta kretsar sig kring den förtjusande hamnpromenaden, och i gränderna som börjar i hamnen.

I hamnen ligger allt från färgglada fiskebåtar till exklusiva lyxjakter. I ena hörnet finns en parkeringsplats för åsnor. Den u-formade hamnpromenaden är till bredden full av tavernor, kaféer, barer och affärer. Ett underbart ställe att sitta ned på kvällen, äta en bit mat och bara njuta av solnedgången. Magiskt !

Hydra skiljer sig också ifrån alla andra öar i grekiska övärlden, Det som gör Hydra unik är att det inte finns några riktiga vägar på ön, och att all motortrafik är förbjuden. Med andra ord är Hydra ett paradis för den som söker tystnad.

Här bor ca 3000 bofasta och det finns ingen flygplats. Hit kommer du med färja ifrån Piraeus i Ermioni och Porto Helio på Peloponnesos. Hydra tillhör Saroniska övärlden och gränsar till sydligaste delen på Peloponnesos.

Länk till färjor: www.rome2rio.com/map/Piraeus/Hydra-Island

Hydra är inte bara känt för att vara en tyst ö, den är även berömd för den vackra arkitekturen i Hydra stad och för att det bott så många kändisar på ön. Den celebraste av dessa kändisar är Leonard Cohen som flyttade till Hydra i början av 1960-talet.