Lefkas

Lefkas är en underbar grön ö, som ligger på Greklands västkust. Det är endast en liten bro för motortrafik som förbinder fastlandet med denna ö.  Staden på  heter Lefkas, på grekiska Lefkada och är belägen på den norra sidan utav ön. Det finns många som åker charter flyg till Lefkas och man landar då på flygplatsen i Preveza som ligger en timmas bilfärd bort.

Lefkas ligger mellan ön Korfu och Kefalonia. Lefkas erbjuder dig flertalet vackra stränder där den mest kända är, Porto Katsiki som ligger på västkusten.  De mest vanliga byarna för turisterna är Nidri, Sivota, Nikiana, Agios Nikitas och Lefkas stad. Nidri är den by som är vanligaste turistorten med flertalet hotell, restauranger och en del turistbåtar. Nidri ligger på den östra sidan av Lefkas.
Östkusten är väldigt populär för just seglare och många Skandinavier har sina båtar liggandes på Lefkas och den västra sidan är mest känd för sina otroligt vackra stränder.
Det finns ingen direkt sevärdighet på Lefkas ö utan hit kommer man mer för att njuta av den vackra naturen och de härliga stränderna. Lefkas stad har mysiga gränder och vackra hus samt bra shopping och stort utbud utav restauranger.  Om du besöker Lefkas så är det perfekt för dagsturer till öarna Parga och Kefalonia då de ligger så nära.

Scorpios – Onassis berömda ö 

Vi på GoToGreece rekommenderar ett besök till ön Scorpios med någon utav de dagliga kryssningar som åker hit ifrån Nidri. Det är ej tillåtet att stiga iland på denna ö. Scorpios var väldigt populär för Aristotle Onassis och hans familj och idag ligger han begravd på denna ö.

Lefkas

Lefkas sträcker sig 35 kilometer från norr till söder och 15 kilometer från öst till väst. Lefkas (På Grekiska: Λευκαδα, Levkáda) är en grön grekisk ö på den Joniska sidan och är 325 km med cirka 21 000 boende. På antikens tid kallades ön, Katharevousas. Den högsta punkten på ön är berget Stavrota, 1,158 meter ovan havet och ligger mitt på ön.

Det finns bilfärjor från Lefkas till Kefalonia, Ithaka och Meganissi. Staden Lefkas har ca 10 000 boende och ligger på den norra sidan utav ön endast 20 minuter ifrån flygplatsen i Preveza, det finns en mysig hamn i Lefkas stad samt så går det bussar från Lefkas till Aten.

Cirka 20 km söder om Nidri ligger Vasiliki, ett windsurfing center för er som är intresserade utav det.  

Klimat

Denna ö har ett typiskt Medelhavsklimat med heta somrar och lite kyliga vintrar, speciellt uppe i bergen.

Hyra en båt

Lefkas ö är perfekt att utforska via båt, många små vikar att stanna till vid.

Arrangerade båt turer

Det finns flera arrangerade kryssningar på denna ö och många utgår ifrån Nidri. Spännande alternativ!

Hyr en bil

Hyr en bil och utforska Lefkas! Personligen rekommenderar vi det då man i regel ser så mycket mer utav platserna man besöker och kan stanna till var man vill. Det finns flera uthyrningskontor i Lefkas.

Buss eller Tåg

Länk: www.rome2rio.com/map/Athens-KTEL-Kifisou/Lefkada-Greece

Åka runt på Lefkas

Man kan nästan åka runt hela denna ö med buss och för er som vill köra själva är moped ett perfekt alternativ.

Länk: www.ktel-lefkadas.gr/en/1942-2/